top of page
  • Εικόνα συγγραφέαG.P

Μια βόλτα στα απέραντα λιβάδια λεβάντας στη Γαλλία


Ένα ταξίδι αισθήσεων με μοναδικά τοπία, φυσική ομορφιά, όμορφες διαδρομές, καλό φαγητό και αρώματα, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στην Προβηγκία της Γαλλίας. Την πραγματική Προβηγκία δεν θα πρέπει να την αναζητήσετε στις πόλεις. Είναι κρυμμένη σε απότομες διαδρομές με πολλές στροφές, σε υπέροχα χωριά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Cezanne  και ο Van Gogh βρήκαν εδώ έμπνευση. Η λεβάντα είναι αδιαμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν της Provence κι όχι άδικα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά τεράστια λιβάδια λεβάντας που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με τις μωβ αποχρώσεις και τις μεθυστικές μυρωδιές.


Η φυσική ομορφιά παραμένει «ανέγγιχτη» και σουρεαλιστική στην περιοχή. Η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτεί κανείς είναι το καλοκαίρι, μεταξύ αρχές Ιουνίου και τέλος Ιουλίου, που ανθίζουν οι λεβάντες. Αλλά ακόμα κι αν την επισκεφτείτε τον Αύγουστο, την εποχή της συγκομιδής της λεβάντας θα σας συνεπάρουν οι μαγικές μυρωδιές που σκορπίζονται παντού. Στην Προβηγκία, καλλιεργούνται από το 1920 διάφορες ποικιλίες λεβάντας. Η καλλιέργεια της λεβάντας στην περιοχή γίνεται σε υψόμετρο 600 έως 700 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το φυτό περιέχει στα φύλλα του αιθέριο έλαιο, που αξιοποιείται στην αρωματοποιία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες. Παράλληλα, είναι αντισηπτικό και χρησιμοποιείται στη επούλωση τραυμάτων.


Οι γεωργοί αποσπούν το αιθέριο έλαιο με μικρούς κινητούς αποστακτήρες και για να πάρουν ένα κιλό φυτικού ελαίου χρειάζονται 100 κιλά άνθη λεβάντας. Το αγαπημένο άρωμα της λεβάντας και το όμορφο μοβ χρώμα του ανθισμένου φυτού της, έχουν καταστήσει την περιοχή δημοφιλές προορισμό, κυρίως για τους λάτρεις της φωτογραφίας, που εκστασιάζονται με το θέαμα και την μοναδικότητα των χρωματισμών.


Πηγή: www.newsbeast.gr , www.m.tvxs.gr






261 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page